Print this page

ΥΠΟΔΗΜΑΤΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Χ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των υποδηματεργατών-τριών όλης της χώρας»


Σήμερα στην Αθήνα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2005, ενώπιον του Μεσολαβητή του Ο.ΜΕ.Δ. κ. Άγγελου Ζησιμόπουλου,

- Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Eλλάδας (Ο.Ε.Κ.Ι.Δ.Ε.), νόμιμα εκπροσωπούμενη από τον Δήμο Θεοδώρου, Πρόεδρο και

- Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Υποδημάτων & Εξαγωγέων (ΕΛΣΕΒΒΥΕ), και ο Σύνδεσμος Υποδηματοποιών Βορείου Ελλάδος, νόμιμα εκπροσωπούμενοι από τους Δημήτρη Παληοκώστα, Πρόεδρο και Θεόδωρο Βαβουλά, Γεν. Γραμματέα της ΕΛΣΕΒΒΥΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδος (Ο.Β.Υ.Ε.), νόμιμα εκπροσωπούμενη από τους Αθανάσιο Τσαγγαλάκη, Πρόεδρο και Γεώργιο Ζορμπά, Γεν. Γραμματέα,

συμφωνούν και συναποδέχονται τα ακόλουθα:


Άρθρο 1

Πεδίο ισχύος

Στις διατάξεις της παρούσας υπάγονται οι υποδηματεργάτες-τριες όλης της χώρας που διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

Α. Ανειδίκευτοι

Β. Ανειδίκευτοι με ένα χρόνο πρoϋπηρεσία στον κλάδο

Γ. Ρέγουλες - Βοηθοί ειδικευμένοι

Δ. Ειδικευμένοι


Άρθρο 2

Αυξήσεις

Οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των εργαζομένων του κλάδου, όπως είχαν διαμορφωθεί την 31-12-2004, με βάση την από 7-7-2004 ΣΣΕ, αυξάνονται από 1-12005 κατά ποσοστό 4,2%, όπως ο επισυναπτόμενος πίνακας ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύμβασης.


Άρθρο 3

Ισχύς προηγούμενων όρων

1. Κάθε διάταξη προϋπάρχουσας ΣΣΕ ή ΔΑ για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα και δεν είναι αντίθετη με αυτήν εξακολουθεί να ισχύει.

2. Αποδοχές ανώτερες από αυτές που καθορίζει η παρούσα ΣΣΕ ή τυχόν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, ΕΓΣΣΕ, ΣΣΕ, Διαιτητικές Αποφάσεις, ατομικές συμβάσεις εργασίας, εσωτερικούς κανονισμούς ή και έθιμα δεν θίγονται.


Άρθρο 4

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσης ΣΣΕ αρχίζει από 1-1-2005.


ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ