Μοιραστείτε το

Χειριστών και Βοηθών Χειριστών Εκσκαπτικών, Ανυψωτικών κ.λ.π. Μηχανημάτων Εκτελέσεως Τεχνικών Έργων

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Χειριστών και Βοηθών Χειριστών Εκσκαπτικών, Ανυψωτικών κ.λ.π. Μηχανημάτων Εκτελέσεως Τεχνικών Έργων».

 

Στην Αθήνα σήμερα την 17η Σεπτεμβρίου 2010 οι υπογράφοντες, αφενός μεν, η «Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανοδηγών & Γεωτρυπανιστών Ελλάδος», όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Ευστάθιο Παναγόπουλο – Πρόεδρο και τον Παναγιώτη Χατζάκο – Γενικό Γραμματέα και αφετέρου οι:

1.«Πανελλήνιος Σύνδεσμο Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης και Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών», όπως εκπροσωπείται νόμιμα από το κ. Αθανασίο Πιατίδη– Γεν.Γραμματέα, 2.«Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ)», όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Κωνσταντιίνο Κουβαρά –Πρόεδρο, 3.«Πανελλήνια Ενωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ)», όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Γεώργιο Ρωμοσιό –Πρόεδρο, 4.«Πανελλήνια Ενωση Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΔΜΗΕΔΕ)», όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Ευστ. Μανδηλαρά-Πρόεδρο, 5. «Πανελλήνια Ενωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων» όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Ορέστη Μεσοχωρίτη- Αντιπρόεδρο και 6. «Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ», όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο – Γεν.Γραμματέα, συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν τους όρους της παρακάτων Εθνικής Ομοιοεπαγγελματικής ΣΣΕ:

Άρθρο 1

Πεδίο εφαρμογής

Στις διατάξεις της παρούσας υπάγονται οι χειριστές και βοηθοί χειριστών των παντός τύπου και συστήματος λειτουργίας Εκσκαπτικών, Ανυψωτικών, Γεωτρητικών, Ισοπεδωτικών, Οδοποιητικών και Χωματουργικών εν γένει Μηχανημάτων Εκτελέσεως Τεχνικών Εργων όλης της Χώρας που  περιλαμβάνονται στο ΠΔ 31/90.

Άρθρο 2

Βασικοί Μισθοί και Ημερομίσθια

Τα κατώτατα όρια των βασικών μηνιαίων μισθών και ημερομισθίων των πιο πάνω εργαζομένων, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί την 31.12.2009, αυξάνονται από 1.1.2010 κατά ποσοστό 1,1%.

 

Άρθρο 3

Επιδόματα

1. Επίδομα Τριετιών

α) Στους αδειούχους χειριστές χορηγείται επίδομα πολυετίας, σε ποσοστό 10% για κάθε μία τριετία απασχόλησης και μέχρι πέντε τριετίες, που υπολογίζεται στους πιο πάνω βασικούς μισθούς.

Σαν χρόνος προϋπηρεσίας για την αναγνώριση των τριετιών υπολογίζεται ο χρόνος από την απόκτηση της αδείας χειριστού και με την προϋπόθεση ότι έχουν πραγματοποιήσει, συνολικά, τουλάχιστον εξακόσια (600) ημερομίσθια, αλλιώς από την συμπλήρωση εξακοσίων (600) ημερομισθίων για την πρώτη τριετία, χιλίων διακοσίων (1.200), τουλάχιστον, ημερομισθίων, αλλιώς από την συμπλήρωση χιλίων διακοσίων (1.200) ημερομισθίων, για την δεύτερη τριετία (εξαετία), χιλίων πεντακοσίων (1.500), τουλάχιστον, ημερομισθίων, αλλιώς από την συμπλήρωση χιλίων πεντακοσίων (1.500) ημερομισθίων, για την τρίτη τριετία (εννεαετία), χιλίων οκτακοσίων (1.800), τουλάχιστον, ημερομισθίων, αλλιώς από την συμπλήρωση χιλίων οκτακοσίων (1.800) ημερομισθίων, για την τέταρτη τριετία (δωδεκαετία) και δύο χιλιάδων εκατό (2.100), τουλάχιστον, ημερομισθίων, αλλιώς από την συμπλήρωση δύο χιλιάδων εκατό (2.100) ημερομισθίων, για την πέμπτη τριετία (δεκαπενταετία).

β) Διευκρινίζεται ότι ως χρόνος προϋπηρεσίας λογίζεται ο χρόνος που διανύθηκε με την ειδικότητα του βοηθού και συνεπώς, χειριστής κάτοχος αδείας, εφόσον έχει συμπληρώσει 600 ημερομίσθια (χειριστού και βοηθού), δικαιούται να λάβει το επίδομα της πρώτης τριετίας, υπό την προϋπόθεση ότι ο συνολικός χρόνος απασχόλησής του ως βοηθού και αδειούχου χειριστή να είναι τουλάχιστον τρία (3) ημερολογιακά έτη.

γ) Για τους χειριστές των νέων οχημάτων - μηχανημάτων που υπήχθησαν στο ΠΔ 31/90 «Περί επιβλέψεως, συντηρήσεως και χειρισμού Μηχανημάτων Εργων», όπως οι Αντλίες εκτοξεύσεως ετοίμου Σκυροδέματος (Πρέσες Mπετού), τα ΤΑΜΠΕΡΣ, ΧΟΛΜΠΑΚΣ, ΓΙΟΥΓΓΛΙΣ, ΜΠΕΡΛΙΕ, ΒΑΓΓΟΝ-ΝΤΡΙΛ και άλλα, η προϋπηρεσία για την προσμέτρηση των τριετιών αυτών των Χειριστών θα υπολογίζεται από την ημέρα που ανέλαβαν εργασία σαν Οδηγοί σε αυτά τα Οχήματα - Μηχανήματα, με την προϋπόθεση ότι πραγματοποίησαν 600 τουλάχιστον πλήρη ημερομίσθια για κάθε τριετία στα Μηχανήματα αυτά.

Αυτό θα αποδεικνύεται από τα ασφαλιστικές βεβαιώσεις του ΙΚΑ ή από άλλες σχετικές βεβαιώσεις των εργοδοτών.

δ) Για απασχόληση διαρκείας μικρότερης του μήνα, των παραπάνω μισθωτών, καθορίζεται ημερομίσθιο ίσο προς το 1/22 των πιό πάνω αναφερομένων μισθών αναλόγου κατηγορίας, σύμφωνα με τις τριετίες, προσαυξημένο με τα επιδόματα που καθορίζονται γενικά με την παρούσα.

ε) Ο αριθμός των πραγματοποιουμένων ημερομισθίων, που πιο πάνω αναφέρονται, θα αποδεικνύεται από τις ασφαλιστικές βεβαιώσεις των εργαζομένων σε οποιονδήποτε εργοδότη και θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικά των οικείων εργοδοτών.

 

2. Επίδομα συζύγου

Σε όλους τους έγγαμους μισθωτούς της παρούσας παρέχεται Επίδομα Συζύγου εκ ποσοστού

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κύλιση στην Αρχή