Μοιραστείτε το

Χορήγηση προσωρινής σύνταξης με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης


Αθήνα, 17. 12 . 2020
Αριθ. Πρωτ. Σ23/10
e-ΕΦΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Πατησίων 12, 10677 Αθήνα
Πληροφορίες: Μ. Πολυχρονοπούλου
Αριθ. Τηλεφώνου: 210 3891074
FAX:2103891230
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση προσωρινής σύνταξης με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης»

ΣΧΕΤ. : Η 23/16 εγκύκλιος του τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η εγκύκλιος ΟΑΕΕ 20/2016 του τ.ΟΑΕΕ, το Σ40/14/6-3-17 Γ.Ε. και η εγκύκλιος 4/2018 του e-ΕΦΚΑ.
Με τα ανωτέρω σχετικά σας δόθηκαν οδηγίες για τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης.

Ειδικά οι ασφαλισμένοι με διαδοχικό χρόνο ασφάλισης που επιθυμούν να τους χορηγηθεί προσωρινή σύνταξη συνυποβάλλουν με τα σχετικά δικαιολογητικά και Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 ότι πληρούν όχι μόνο όλες τις γενικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αλλά και τις προϋποθέσεις χορήγησης αυτής της προσωρινής παροχής και οφείλουν να δηλώνουν τους πρώην ενταχθέντες στον e-ΕΦΚΑ φορείς στους οποίους έχουν ασφαλιστεί διαδοχικά, το χρόνο παράλληλης ασφάλισής τους, τον πρώην ενταχθέντα φορέα στον οποίο έχουν τυχόν οφειλές καθώς και το ποσό οφειλής.

Παρατηρήθηκε κατά την εξέταση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης οι υπηρεσίες συντάξεων Μισθωτών να ζητούν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Μη Μισθωτών βεβαιώσεις με το χρόνο ασφάλισης των ενδιαφερομένων, προκειμένου να προβούν σε χορήγηση προσωρινής σύνταξης.

Δεδομένου ότι η χορήγηση προσωρινής σύνταξης αποτελεί προσωρινό μέτρο οικονομικής υποστήριξης των υποψήφιων συνταξιούχων κατά το μεταβατικό στάδιο μεταξύ της επαγγελματικής ζωής και της συνταξιοδότησης, και ότι η έκδοσή της βασίζεται στα στοιχεία που δηλώνονται στην Υπεύθυνη Δήλωση του ασφαλισμένου, θα προβαίνετε στην έκδοση απόφασης προσωρινής σύνταξης, χωρίς να αναζητείτε από τους άλλους πρώην φορείς Μη Μισθωτών βεβαιώσεις χρόνου ασφάλισης.Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΕΛΕΝΗ Σ. ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, προσφορές και τα προγραμματισμένα σεμινάριά μας.
captcha 
Συμφωνώ με τους Όρους και Προϋποθέσεις
Κυρίως Συννεφιά

6°C

ΑΘΗΝΑ

Κυρίως Συννεφιά

Υγρασία: 95%

Αέρας: 3 km/h

  • 22 ΙΑΝ 2021

    Μερική συννεφιά 15°C 6°C

  • 23 ΙΑΝ 2021

    Rain 15°C 11°C

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κύλιση στην Αρχή